Nieuwe fietsen Gebruikte fietsen
Wat doen we? Geschiedenis
Nieuwe scooters Gebruikte scooters
Bedrijfsfietsen Sleutelservice Verzekeringen

Openingstijden


Ma:  gesloten
Di:  Geopend vanaf 8.30 tot 18.00 uur.
Wo:  Geopend vanaf 8.30 tot 18.00 uur.
Do:  Geopend vanaf 8.30 tot 18.00 uur.
Vr:  Geopend vanaf 8.30 tot 18.00 uur.
Za:  Geopend vanaf 8.30 tot 16.00 uur.
Zo:  gesloten
 
Op goede vrijdag sluiten wij om 17.00 uur !

Koningsdag zijn wij gesloten !!
------------------------------------------
Tussen de middag is de werkplaats gesloten van 12.30 uur tot 13.30 uur.
----------------------------------------
Za is de werkplaats de gehele dag gesloten!

FamiliebedrijfVrouwelijke fietsenmaker in Molenhoek.


Familiebedrijf van Theo Cornelissen breidt uit

 

Vrouwelijke fietsenmaker:

nog steeds iets bijzonders

 

Een vrouwelijke fietsenmaker: het is nog steeds iets bijzonders. Tjarda Cornelissen zit al twintig jaar in het vak, en voor zover ze weet is ze nog steeds de enige vrouwelijke rijwielhersteller in de regio. “Ik ben er eigenlijk zo maar in gerold”, lacht ze. Ik wilde bij de Marine, maar ik was te jong. ‘Kom het volgend jaar maar terug’, zeiden ze.”

Maar een jaar lang stilzitten, dát zag Tjarda niet zitten. Haar vader Theo was een klein fietsenzaakjebegonnen in het dorp Heumen. Ze besloot hem bij wijze van overbrugging te gaan helpen, haalde de benodigde papieren en ging aan de slag. Ze bleef haar nieuwe vak trouw en de Marine kon naar haar fluiten. Samen met vader Theo en moeder Ida is ze nu al weer vele jaren actief in Tweewielers Theo Cornelissen in het winkelcentrum Molenhoek. De zaak loopt als een tierelier, vooral ook dankzij de opkomst van de E-bike, de elektrische fiets.

Het ziet ernaar uit dat Tjarda (nu 37) op den duur het familiebedrijf zal overnemen. Theo en Ida zijn al een stukje in de zestig en willen het straks graag een beetje rustiger aan gaan doen. Vandaar dat hun schoonzoon Tonnie van Melis (36), al twintig jaar partner van Tjarda, gaat meewerken in de zaak. Tjarda blijft actief in de werkplaats; Tonnie is vooral in de winkel te vinden. Daarmee hebben de Cornelissens een hoop technische kennis in huis gehaald: Tonnie werkte bij diverse garagebedrijven zoals Piet Geerts in Nederasselt en Roelofs in Malden.

Tweewielers Theo Cornelissen in Molenhoek bestrijkt behalve de gemeente Mook en Middelaar ook Malden en de andere Heumense dorpen, maar er zijn ook klanten uit onder meer Groesbeek en Gennep. Het bedrijf gaat prat op zn service, is Select Dealer en Goldline Dealer van Gazelle en dealer van het echt Nederlandse topmerk Rih.

“Service en vakmanschap worden steeds belangrijker”, zeggen de Cornelissens. “De internetverkoopgroeit, en daarom zullen wij ons moeten onderscheiden.” Zo komen ze op verzoek langs om reparatiefietsen thuis op te halen en later weer terug te brengen. En wie een nieuwe fiets koopt, hoeft, bóvenop de fabrieksgarantie, drie jaar lang geen arbeidsloon te betalen.

Tjarda Cornelissen vindt haar vak nog steeds prachtig. En ze ontdekte dat het voordelen heeft om in deze branche een vrouw te zijn: “Vooral vrouwelijke klanten vinden het prettig”, zegt ze. “Die hebben nogal eens last van zadelpijntjes. Dat kunnen ze beter uitleggen aan een vrouw…”

 

www.2wielerstheocornelissen.nl

Winkelcentrum Molenhoek


TERUG

Deel het met uw vrienden!